Loading...
U bent hier:  Home  >  Beleid  >  Artikel

EU-geld voor innovatieve boeren

Door   /  21 februari 2013  /  Beleid, Landbouw en Maatschappij, POP3  /  Geen Reacties
Trefwoorden:

    Print       Email

LTO Nederland en de gezamenlijke provincies (IPO) willen een vliegende start maken met een nieuw Europees programma met als doel innovatie en duurzaamheid op agrarische bedrijven te bevorderen. In een brief vragen ze premier Rutte om zich de komende jaren sterk te maken voor toegepaste innovatie op land- en tuinbouwbedrijven.

Het gaat vooral om de aansluiting tussen praktijk en onderzoek, waar het nieuwe ‘Europees innovatieprogramma voor landbouwproductiviteit en duurzaamheid’ voor is opgezet. In het verleden waren de Europese Innovatiefondsen vooral gericht op onderzoek en werd het geld vooral gegeven aan wetenschappelijke instituten, waarbij de aansluiting met de praktijk tekortschoot. Die verbinding en aansluiting met de praktijk moet volgens de provincies en LTO veel sterker en strakker, zodat agrarische bedrijven betere mogelijkheden krijgen om in de toekomst duurzaam en concurrerend te kunnen werken.

In Europa is een speciale stuurgroep gevormd, die vandaag voor het eerst in Brussel bij elkaar komt. Deze staat onder leiding van een tweetal EU-Commissarissen: Mairé Geoghegan-Quinn (Onderzoek) en Dacian Ciolos (Landbouw).

LTO-voorzitter Albert Jan Maat maakt als een van de vice-voorzitters van de Europese koepelorganisatie Copa-Cogeca deel uit van deze stuurgroep. De stuurgroep moet met een blauwdruk komen om innovatie en onderzoek in de landbouw te verbeteren en in een hogere versnelling te brengen.

bron: LTO

Netwerk Platteland is een nationaal netwerk van en voor mensen en organisaties die zich inzetten voor een sterk en aantrekkelijk platteland. We brengen organisaties met elkaar en met overheden in contact en bieden ze de gelegenheid om van elkaar te leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*