Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Cursus Ruimtelijke Strategie Klimaatadaptatie

5 maart 2013 @ 09:00 - 17:00

| Gratis

De effecten van klimaatverandering hebben gevolgen voor de leefbaarheid en de economie van ons land. Klimaatbestendig inrichten is niet alleen voor waterbeheerders een taak. Platform31/Nirov en Kennis voor Klimaat vinden dat de ruimtelijke vakwereld haar bijdrage moet leveren. Maar wat weten we als ruimtelijke planners en ontwerpers van klimaatverandering? Hoe gaat het klimaat veranderen? Wat betekent dat voor het gebruik van de ruimte? Hoe dragen we als ruimtelijke ordenaars bij aan een strategie voor klimaatadaptatie?

Platform31/Nirov en het onderzoeksprogramma Kennis voor Klimaat werken samen om een nieuwe cursus te ontwikkelen. De cursus geeft ruimtelijke planners en ontwerpers inzicht in de ruimtelijke effecten van klimaatverandering en stelt hen in staat een ruimtelijke strategie voor klimaatadaptatie te maken. Zo voorkomt u dat de leefbaarheid in uw regio op termijn onder druk komt te staan.  In het onderzoeksprogramma’s Klimaat voor Ruimte en Kennis voor Klimaat is veel relevante kennis voor de ruimtelijke vakwereld ontwikkeld. Deze kennis en instrumenten zijn vertaald naar deze praktijkgerichte ééndaagse cursus.

In de ochtend komt de theorie van klimaatverandering en ruimtelijk effecten daarvan aan bod. In de middag gaat u aan de slag met het formuleren van een klimaatadaptatiestrategie voor uw eigen gebied of project.

Voor wie?
Ruimtelijke ordenaars die werken op het schaalniveau van gemeente en regio. Gemeente- en provincie- ambtenaren, medewerkers van stadsregio’s, medewerkers van waterschappen, ontwerpers en adviseurs die zich bezig houden met structuurvisies en ruimtelijk beleid.

De kosten bedragen €585,- of €450,- (arrangementshouders)

Gegevens

Datum:
5 maart 2013
Tijd:
09:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Platform31
Den Haag, Netherlands

Organisator

Platform31/Nirov en Kennis voor Klimaat
E-mail:
fleur.schilt@platform31.nl
Website:
http://nirov.platform31.nl/Home/Agenda/Agenda_Items/Ruimtelijke_Strategie_Klimaatadaptatie__cursus.aspx?mId=10438&rId=359

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*