Loading...
U bent hier:  Home  >  groningen-IP  >  Artikel

Kloosterburen

Door   /  4 januari 2013  /  groningen-IP  /  Geen Reacties
Trefwoorden: ,

    Print       Email

Korte omschrijving

Kloosterburen is een van oudsher katholieke enclave in Noordwest Groningen. Het burgerinitiatief Sint Jan en Dorpsbelangen hebben een plan opgesteld om in Kloosterburen op het terrein van het nog herkenbare kloostergebied de ouderenzorg te vernieuwen en uit te breiden met seniorenwoningen.

Hierbij komt een voorziening voor dagbesteding voor gehandicapten. Het zijn allemaal functies die elkaar inhoudelijk (zorg en welzijn) en economisch (werkgelegenheid) versterken. De kloosterboerderij (een rijksmonument) wordt een multifunctioneel ontmoetingscentrum. Er komen een overdekt dorpsplein, een bibliotheek, peuterspeelzaal en ruimtes voor dagbesteding voor gehandicapten en ouderen.

Professionals, afnemers van zorg (bijvoorbeeld ouderen en verstandelijk gehandicapten en hun ouders), gemeente en provincie zijn nauw betrokken en denken en doen mee.

Thema

* Samenwerking
* Zorg

Gebied of regio

Kloosterburen

Provincie

Groningen

Doelgroepen

* Bewoners

Contactpersoon

Stichting SintJan
info@sintjankloosterburen.nl
http://www.kaw.nl/publicaties/2012-Aedes-Actiz-Brochure-Nieuwe-Zorgconcepten-in-Krimpende-Dorpen.pdf

Netwerk Platteland is een nationaal netwerk van en voor mensen en organisaties die zich inzetten voor een sterk en aantrekkelijk platteland. We brengen organisaties met elkaar en met overheden in contact en bieden ze de gelegenheid om van elkaar te leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*