Publicaties

    Print       Email

Netwerk Platteland heeft diverse publicaties uitgebracht over diverse thema’s rond plattelandsontwikkeling. Deze kunt u downloaden. Hieronder vindt u een overzicht van deze folders en brochures.

Nieuwsbrief

Iedere maand versturen we een email-nieuwsbrief, met nieuws uit het netwerk. U kunt zich gratis aanmelden voor deze nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief

STREEK

Tot en met 2013 brachten we viermaal per jaar het magazine STREEK uit. STREEK attendeert en informeert over ontwikkelingen op het platteland en presenteert de mensen die zich inzetten voor platteland en plattelandsontwikkeling.
Meer over STREEK

Brochures en boeken van Netwerk Platteland

cover-gebiedsorg Naar een nieuwe generatie gebiedsorganisaties.
In deze publicatie hebben we de kenmerken die wij onderscheidend vinden voor een nieuwe generatie gebiedsorganisatie op een rij gezet, aan de hand van bijeenkomsten en telefonische interviews met vertegenwoordigers van vooruitlopende gebieden.
► Download (pdf)
Lessen uit de praktijkkring Duurzaam Voedselbeleid in gemeenten.
Publicatie voor gemeenteambtenaren die werk willen maken van beleid rond duurzaam voedsel.
► Download (pdf)
Platteland 2.0. Wat betekenen sociale media voor het platteland?
Boekje over de kansen en dilemma’s van Web 2.0-tools voor het Nederlandse platteland.
► Download (pdf)
Dag boer, dag burger. Werkvormen voor kennismaking en debat op open agrarische bedrijven.
Publicatie van Netwerk Platteland, CLM en Projecten LTO-Noord. Vijf werkvormen die agrariërs kunnen inzetten om uitwisseling met hun niet-agrarische omgeving te stimuleren.
► Download (pdf)
De lerende regio: Kennisarrangementen voor vitale regio’s. Publicatie van Netwerk Platteland, de Groene Kennis Coöperatie en het LEI, in opdracht van LNV. Verhalen van mensen die vanuit verschillende regio’s en verschillende rollen betrokken zijn bij het opzetten van een regionaal kennisarrangent. Ter inspiratie voor iedereen die in zijn of haar regio werkt aan of in een kennisarrangement of dat overweegt.
► Bestel via Uitgeverij Landwerk
1+1=3: Zeven inspirerende verhalen over samenwerking op het platteland.
Of het gaat om cultuurhistorie, streekproducten, duurzame energie of internationale uitwisseling; samenwerking zorgt voor nieuwe impulsen. Zeven mensen uit plaatselijke LEADER-groepen aan het woord over hun samenwerkingsproject. Ter inspiratie!
► Download (pdf)
Klimaatvriendelijk platteland: 45 initiatieven om warm van te worden.
Een collage van inspirerende en vernieuwende klimaatprojecten in het landelijke gebied.
► Download (pdf)
Een welvarend Platteland begint in de stad.
In 2008-2009 vormden we een Community of Practice rond stad-landverbindingen. Aan het einde van de rit zijn er vijf aanbevelingen gedaan. Deze aanbevelingen en de uitvoering hiervan staan beschreven in dit boek.
► Download (pdf)
Bezieling; de X-factor in gebiedsontwikkeling.
Boek over bezieling in gebiedsprocessen en plattelandsontwikkeling, over de ‘ziel’ van een gebied. “Bezieling geeft op subtiele maar beslissende wijze de doorslag in regionale ontwikkelingsprocessen. Het is de onderlegger, de X-factor, het niet-tastbare maar duidelijk voelbare verschil voor een duurzame ontwikkeling”, aldus de auteurs.
► Bestel via Uitgeverij Landwerk
Dromen op het platteland? Doen!
Brochure van Netwerk Platteland over jongeren in actie op het platteland.
► Download (pdf)