Loading...
U bent hier:  Home  >  Plattelandsconferentie 2013  >  Artikel

Plattelandsconferentie 2013

Door   /  28 oktober 2013  /  Plattelandsconferentie 2013  /  Reacties staat uit voor Plattelandsconferentie 2013
Trefwoorden: ,

    Print       Email

Expeditie Achterhoek

12 en 13 december – DRU Cultuurfabriek – Ulft

Conferentie | Verslag | Programma | Expedities | Praktische info | Blogs

Dit jaar organiseert het Netwerk Platteland haar jaarlijkse Plattelandsconferentie in de Achterhoek. Netwerk Platteland en de Achterhoek nodigen u van harte uit om deel te nemen aan dit netwerk- en kennis-event.

Met de actuele ontwikkelingen op het gebied van plattelandsontwikkeling (o.a. POP3) en de veranderende verhouding tussen overheden en burgers komt steeds vaker de vraag naar boven: hoe kan je een regio of gebied het beste organiseren en met welke activiteiten is een streek het meest gediend?

De Achterhoek kent grote uitdagingen voor de toekomst. Hoe richten we het landschap in; is de Achterhoek een kleinschalig geniet- of grootschalig verdienlandschap? Hoe creëer je als krimpgebied toch een fijn woonklimaat? Wat is de innovatiekracht en hoe vermarkt je die?

AAA-500px

Programma

Donderdag 12 december laten we, na een inspirerende opening, zien wat de Achterhoek in huis heeft. We trekken het gebied in en u hoort interessante succesverhalen en creatieve oplossingen uit de Achterhoek. We kijken ook naar de onopgeloste zaken in de Achterhoek, waar heeft men nog geen antwoord op? In de avond is er ruimte voor netwerken, en ook voor het ontmoetingen met ondernemers: welke kansen zien zij op het platteland?
Vrijdag 13 december is het moment van reflectie; wat leren we van elkaar en wat kunnen we de Achterhoek aan adviezen meegeven?
► Meer over het programma

Thema’s van de conferentie

  • Landschap bepalen en betalen
  • Maakindustrie: de kracht van de Achterhoek
  • Altijd bereikbaar
  • Samenwerken aan water
  • Krimp zoekt passend initiatief

► Meer over de expedities

Lerend gezelschap

Met uw aanwezigheid en van alle mensen en organisaties die deelnemen is er veel expertise bij elkaar op één plek. Deze kennis willen we zo goed mogelijk benutten. Iedereen heeft wat te brengen: er is dus veel te halen. U leert van elkaar en van de Achterhoek. De Achterhoek krijgt van u feedback op hun prangende vragen. Met elkaar zijn we een lerende community.

 

De DRU cultuurfabriek als toneel

De DRU Cultuurfabriek in Ulft is dé centrale ontmoetingsplaats voor culturele en creatieve activiteiten en inspirerende bijeenkomsten in de gemeente Oude IJsselstreek. De DRU Cultuurfabriek is gevestigd in het gerestaureerde en verbouwde Portiersgebouw van voormalig ijzergieterij DRU.

Met zijn 250 jaar geschiedenis kent de voormalige ijzergieterij DRU een lang en indrukwekkend verleden. In 1754 vonden de eerste industriële activiteiten plaats op het terrein waar nu zeven Rijksmonumenten staan.

www.drucultuurfabriek.nl

Netwerk Platteland is een nationaal netwerk van en voor mensen en organisaties die zich inzetten voor een sterk en aantrekkelijk platteland. We brengen organisaties met elkaar en met overheden in contact en bieden ze de gelegenheid om van elkaar te leren.