Loading...
U bent hier:  Home  >  Landbouw en Maatschappij  >  Artikel

POP-prijs 2010

Door   /  7 september 2012  /  Landbouw en Maatschappij, Leefbaarheid en krimp, Natuur en landschap, POP-prijs, Stad-Land relaties  /  Geen Reacties
Trefwoorden: ,

    Print       Email

In 2010 werd voor de eerste maal de Passie Op het Platteland-prijs uitgereikt, tijdens de Conferentie Sociaal Vitaal Platteland.

Hieronder vindt u de filmpjes die gemaakt zijn van de genomineerde projecten.
Benieuwd hoe het verder is gegaan? In blogs kunt u lezen hoe het nu met deze projecten gaat.

Winnaar as 2 – Rozenkwekerij Otte

Rozenkwekerij Otte uit Kapelle gebruikt de warmte die vrijkomt bij het verbranden van regionaal geproduceerde biomassa en resthout om de kassen te verwarmen.

Winnaar as 3 – Boerderij Spa

Frans en Marinka Steggink uit Nutter hebben hun authentieke Twentse boerderij omgebouwd tot een kleinschalig welnesscentrum.

Winnaar as 4 – SWET

Met het project SWET (gronings voor ‘erfafscheiding’) organiseert de Stichting Culturele Activiteiten Leek muziek-theatervoorstellingen, gebaseerd op herinneringen van dorpsbewoners aan verdwenen locaties of afgebroken gebouwen.

Winnaar publieksprijs – Dorpshuis Weersterheem

Samen ‘de kop d’r veur’. Garrelsweer (600 inwoners, in krimpregio Noord-Groningen) heeft weinig voorzieningen meer. Het hele dorp heeft meegeholpen het verouderde dorpshuis Weersterheem te behouden en nieuw leven in te blazen!

Nationaal Fruitpark Ochten

Stichting Nationaal Fruitpark Ochten heeft een terrein van circa 4 ha omgedoopt tot een toeristisch-educatief park met fruitbomen en struiken.

Energie-innovatie Bemmel

De kas van Michel van Gellecum uit Bemmel wordt verwarmd door een combinatie van een warmtepomp, ondergrondse opslag van koude en warmte en een zonnepaneel.

Heeren van Alede

In Heeren van Alede kunnen mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer aan de slag. Het project biedt een mix van sociale en toeristische voorzieningen en sportfaciliteiten. En een nieuwe functie voor een oud dorpspand.

Foxheerd

Dorpsgenoten uit Foxhol zijn op allerlei manieren betrokken bij Foxheerd; een nieuwe, kleinschalige woon- en zorgvoorziening voor verstandelijk gehandicapte jongeren.

Ommetje Romeinse brug

Werkgroep ‘Ommetje Romeinse Brug’ in Tungelroy bouwde naar aanleiding van archeologische vondsten een Romeinse brug uit het begin van de jaartelling. De brug is een schakel in een lokaal ommetje.

De Uitlaatklep

Regionaal televisieprogramma van Stichting CineTom voor en (mede) door jongeren. Scholieren van voornamelijk het VMBO op het platteland in Groningen debatteren over stellingen die te maken hebben met brandende kwesties in hun leefomgeving.

 

Netwerk Platteland is een nationaal netwerk van en voor mensen en organisaties die zich inzetten voor een sterk en aantrekkelijk platteland. We brengen organisaties met elkaar en met overheden in contact en bieden ze de gelegenheid om van elkaar te leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*