Loading...
U bent hier:  Home  >  Landbouw en Maatschappij  >  Artikel

POP-prijs 2013 – Achtergrond

Door   /  31 juli 2012  /  Landbouw en Maatschappij, Leefbaarheid en krimp, Lokale energie, Natuur en landschap, POP-prijs, Stad-Land relaties  /  3 Reacties
Trefwoorden: ,

    Print       Email

POP-Prijs_banner570x80.1

Genomineerden | Winnaars | Achtergrond | Spelregels | Uitreiking | Blog

Passie Op het Platteland-prijs

Op 14 mei 2013 werd voor de tweede keer de Passie Op het Platteland-prijs uitgereikt, om succesvolle, inspirerende, bijzondere of innovatieve projecten op het platteland eens extra in het zonnetje te zetten.

Voor wie?

Projecten die gefinancierd zijn vanuit het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2007-2013 (POP2), konden meedingen naar de POP-prijs 2013.

Negen nominaties, drie winnaars

Er zijn in totaal 214 projecten ingediend. Uit al die inzendingen heeft de jury negen projecten genomineerd. Uit deze genomineerden kiest de jury uiteindelijk drie winnaars: één voor iedere ‘as’ (prioriteit) vanuit POP2. Voor As 2 waren dit jaar geen inzendingen, dus de jury kiest winnaars voor As 1, 3 en 4.

De genomineerden presenteren zich hier in videofilmpjes >

Bij de beoordeling let de jury  vooral op hoe vernieuwend het project is, of het ook toegepast zou kunnen worden door anderen, hoe origineel het  is, of er sprake is van een bijzondere samenwerking en of het iets blijvends is. Onder spelregels vindt u uitgebreide criteria.

Publieksprijs

Ook het publiek kan zijn stem laten horen met de POP-publieksprijs. U kunt nu meestemmen, bekijk daarvoor hier de genomineerden >
Stemmen kan tot en met 13 mei 2013 24.00 uur.

Uitreiking

De POP-prijs wordt uitgereikt op 14 mei 2013 op Kasteel Groeneveld in Baarn. Meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden vindt u in de agenda.

Wat levert het op?

De negen genomineerde projecten worden goed in het zonnetje gezet. De initiatiefnemers worden geïnterviewd, we maken een kort filmpje en een brochure over hun project.

De drie uiteindelijke winnaars winnen daarnaast een bedrag van € 2000,- en de winnaar van de publieksprijs een bedrag van € 1000,-

POP-prijs 2010

In 2010 werd voor de eerste maal de POP-prijs uitgereikt tijdens de Conferentie Sociaal Vitaal Platteland. In de blogs leest u hoe het nu staat met deze prijswinnaars. Bij POP-prijs 2010 kunt u filmpjes bekijken over de genomineerde projecten in 2010.

Organisatie

De organisatie van de verkiezing vindt plaats onder auspiciën van het Comité van Toezicht POP Nederland en is in handen van het Regiebureau POP, Netwerk Platteland, het ministerie van Economische Zaken, de twaalf provincies en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Over POP

Het Plattelandsontwikkelingsprogramma zet in op een leefbaarder, groener en vitaler buitengebied in Nederland. Het Rijk, de provincies en de Europese Unie stellen daar geld voor beschikbaar. Bijvoorbeeld voor de innovatie in de duurzame landbouw, agrarisch natuurbeheer en het behoud van (sociale) basisvoorzieningen.

De vier  ‘assen’  (prioriteiten of doelstellingen) van POP2 zijn:

As 1. Verbetering van het concurrentievermogen van de land- en bosbouwsector.
As 2. Verbetering van het milieu en het platteland.
As 3. De leefkwaliteit op het platteland en diversificatie van de plattelandseconomie.
As 4. LEADER (“Liaison Entre Actions de Développement de l’Economie Rurale”, wat kortweg neerkomt op “samenwerking voor plattelandsontwikkeling”)

Lees meer op de website van het Regiebureau POP
Download brochure over POP (pdf)

Netwerk Platteland is een nationaal netwerk van en voor mensen en organisaties die zich inzetten voor een sterk en aantrekkelijk platteland. We brengen organisaties met elkaar en met overheden in contact en bieden ze de gelegenheid om van elkaar te leren.

3 reacties

 1. het is mij niet gelukt om de aanvraag te versturen, de aanvraag blijft hangen. Dit bericht wilde ik zojuist sturen aan u, maar ik kreeg op deze mail ook een foutmelding”(hij herkende de CAPTCHA code niet) en nu is mijn hele ingevulde formulier blanco…..

  • Netwerk Platteland zegt:

   Dat is vervelend, vanwege het dubbele werk. Ik weet niet welke browser u gebruikt, maar het is bekend dat het formulier soms blijft hangen bij (heel) oude versies van Internet Explorer (IE 6).
   Ik heb u een e-mail gestuurd naar aanleiding van uw reactie. We hopen dat u aan de hand daarvan alsnog uw project kunt indienen.

 2. Ik heb ons project ingestuurd maar geen bericht ontvangen. Vervolgens hier een bericht geplaatst en die is nu verdwenen. Uiteindelijk gebeld met het nummer in de brief en daar een antwoordapparaat ingesproken. Tot op heden niets gehoord. Kunt u mij aangeven wat ik vderder nog kan doen om ons project aan te melden?
  Groet,

  Zorgcamping en logeerhuis de Vlieger
  Martin van der Meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*