Loading...
U bent hier:  Home  >  Stad-Land relaties  >  Artikel

Praktijkkring Duurzaam Voedselbeleid voor gemeenten

Door   /  11 juni 2012  /  Stad-Land relaties  /  Geen Reacties
Trefwoorden: ,

    Print       Email

Duurzaam voedselbeleidVoorbeeldprojecten | Publicatie | Praktijkkring Duurzaam Voedselbeleid voor gemeenten | Nieuw: Stedennetwerk stadslandbouw 2.0

De praktijkkring Duurzaam Voedselbeleid in gemeenten liep van november 2010 tot en met november 2011. Aan de praktijkkring namen gemeenteambtenaren deel van gemeenten die voorloper willen zijn op het gebied van duurzaam voedsel en die van andere gemeenten wil leren hoe dit vorm te geven.

 

 

 

 

 

De bijeenkomsten gericht op het uitwisselen van ervaringen, kennis en kunde, om duidelijk te krijgen waar verbeterpunten nodig zijn in het huidige gemeentebeleid en op welke manier deze kunnen worden uitgevoerd. Niet om alleen te praten over theorie, maar om te werken aan concrete stappen die leiden tot een duurzaam voedselbeleid. De praktijkkring werd mede mogelijk gemaakt door het ministerie van EL&I.

Gedurende dit jaar werden vijf bijeenkomsten georganiseerd, steeds in een andere gemeente. Bij iedere bijeenkomst staat of een gedeeld thema centraal, of een casus uit de gemeentepraktijk. De belangrijkste lessen zijn gebundeld in de publicatie ‘Naar een behapbaar voedselbeleid – Lessen uit de praktijkkring Duurzaam Voedselbeleid voor gemeenten’.
Download publicatie (pdf)

Bijeenkomsten en verslagen

25-11-10 Introductiebijeenkomst, Driebergen Verslag (pdf) Blog
08-02-11 Eerste bijeenkomst, Lelystad Blog
06-04-11 Tweede bijeenkomst, Barneveld Blog
26-04-11 Derde bijeenkomst, Nijmegen Verslag (pdf) Blog
07-06-11 Vierde bijeenkomst, Rotterdam Blog
06-09-11 Vijfde bijeenkomst, De Bilt Blog
09-11-11 Slotbijeenkomst, Groningen

Achtergrond

De praktijkkring Duurzaam Voedselbeleid is een vervolg op de Quick Scan ‘Voedselinitiatieven kleine en middelgrote gemeenten’ die Netwerk Platteland eind 2009 heeft uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
Download quick scan (pdf)

Over praktijkkringen

Een praktijkkring, of Community of Practice (CoP), is een tijdelijk netwerk van vakgenoten rondom een thema. Vaak is dat een thema waarover nog weinig informatie beschikbaar is en de kennis vooral uit het veld en uit ervaring moet komen. Deelnemers bevragen elkaar en denken met elkaar mee over knelpunten die zij in de praktijk tegenkomen. Netwerk Platteland faciliteert diverse praktijkktingen.
Meer over praktijkkringen van Netwerk Platteland

Netwerk Platteland is een nationaal netwerk van en voor mensen en organisaties die zich inzetten voor een sterk en aantrekkelijk platteland. We brengen organisaties met elkaar en met overheden in contact en bieden ze de gelegenheid om van elkaar te leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*