Loading...
U bent hier:  Home  >  gelderland-IP  >  Artikel

Stichting IJsselhoeven

Door   /  4 januari 2013  /  gelderland-IP  /  Geen Reacties
Trefwoorden:

    Print       Email

Korte omschrijving

Stichting IJsselhoeven is opgericht door een groep bewoners in de IJsselvallei die het verdwijnen van de karakteristieke IJsselhoeven aan het hart gaat. Zij zetten zich in voor het ‘behoud door ontwikkeling’ van de hoeven en de erven. IJsselhoeven zijn de karakteristieke boerderijen en erven in de IJsselvallei.

De stichting organiseert bijeenkomsten voor kennisuitwisseling en activiteiten voor het in stand houden van de cultuur die bij de karakteristieke woningen hoort. Het doel van de stichting is behoud, beheer en ontwikkeling van de cultuurhistorische boerderijen.

De stichting voert ook projecten uit die tot verder gaan dan het behoud van de boerderijen en erven. Het gaat ook om cultuurhistorie en agrarisch erfgoed, de verhalen en gebruiken in het gebied. De boerderijen maken onderdeel uit van de ontwikkeling van het gebied, waardoor ook aandacht aan gebiedsontwikkeling wordt besteed.

Er is ook klankbordgroep opgericht waarin mensen van verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd, onder andere vanuit de gemeente, provincie en een architect. De financiering voor de projecten komt van verschillende subsidieverleners; de Provincies Overijssel en Gelderland zijn de belangrijkste donoren. Daarnaast zijn er de particuliere fondsen en gemeenten in het gebied die een bijdrage leveren. Belangrijk zijn uiteraard de eigen bijdragen van de bewoners en vergeet niet de bijdrage van bewoners in arbeid en enthousiasme.

Thema

* Landbouw
* Cultuurhistorie
* Leefbaarheid

Gebied of regio

IJsselvallei

Provincie

Gelderland

Doelgroepen

* Bewoners

Contactpersoon

Ria Broekhuis
info@ijsselhoeven.nl
www.ijsselhoeven.nl

Netwerk Platteland is een nationaal netwerk van en voor mensen en organisaties die zich inzetten voor een sterk en aantrekkelijk platteland. We brengen organisaties met elkaar en met overheden in contact en bieden ze de gelegenheid om van elkaar te leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*