Duurzaam voedselbeleid – Publicatie

    Print       Email

Duurzaam voedselbeleidVoorbeeldprojecten | Publicatie | Praktijkkring Duurzaam Voedselbeleid voor gemeenten | Nieuw: Stedennetwerk stadslandbouw 2.0

In februari 2012 heeft Netwerk Platteland een boekje gepubliceerd: Naar een behapbaar voedselbeleid – Lessen uit de praktijkkring Duurzaam Voedselbeleid voor gemeenten.

De inhoud is gebaseerd op ervaringen en adviezen van gemeenteambtenaren die in 2011 een jaar participeerden in een praktijkkring (Community of Practice) rond duurzaam voedselbeleid. Ook vind u diverse inspirerende voorbeelden uit de praktijk. Het boekje is bedoeld voor gemeenteambtenaren die werk willen maken van beleid rond duurzaam voedsel of een meer omvattende voedselstrategie. U kunt het hieronder downloaden, of één of meerdere exemplaren gratis (tegen verzendkosten) bestellen. Neem daarvoor contact op met Netwerk Platteland.

Stappenplan

Het boekje is opgezet als een praktisch stappenplan:

1. Visievorming: het begint met een visie
2. Draagvlak: wie gaat er mee in de visie?
3. Samenwerking: hoe klaren we samen de klus?
4. Persoonlijk stappenplan: omschrijven van wensen en doelen en een analyse van de eigen werkpraktijk, met als resultaat een actieplan.

Persoonlijk stappenplan

Binnenkort kun u hier het werkblad downloaden dat bij de publicatie hoort. U kunt gebruiken om de vragen uit hoofdstuk vier te beantwoorden en zo tot een concreet persoonlijk stappenplan te komen.

Download stappenplan (pdf)
Download publicatie (pdf)
Meer informatie over de praktijkkring
Meer publicaties van Netwerk Platteland


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*