Loading...
U bent hier:  Home  >  Landbouw en Maatschappij  >  Artikel

Wijnbouw in Greenport Venlo

Door   /  26 februari 2013  /  Landbouw en Maatschappij  /  1 Reactie
Trefwoorden: , ,

    Print       Email

Dit voorjaar gaat in Greenport Venlo wijnbouw van start. Het is voor het eerst dat wijnbouw in een bedrijventerrein wordt geïntegreerd. Het project zal bijdragen aan de economische structuurontwikkeling van het gebied, gecombineerd met aantrekkelijk groen en ruimtelijke kwaliteit. De wijngaarden moeten bovendien aan duurzame voorwaarden voldoen. De eerste Venlose wijn wordt in 2015 verwacht.

Lees meer op de website van Greenport Venlo >

NP wijn ID-10067511
Foto: freedigitalphotos.net

Netwerk Platteland is een nationaal netwerk van en voor mensen en organisaties die zich inzetten voor een sterk en aantrekkelijk platteland. We brengen organisaties met elkaar en met overheden in contact en bieden ze de gelegenheid om van elkaar te leren.

1 reactie

  1. Gertjan Altena zegt:

    Lijkt me perfect lekker bij de asperges.

    Het lijkt me ook handig om dat weerstation van de KNMI in Arcen wat ze gaan sluiten hier te heropenen. Dan kan iedereen in Nederland iedere keer weer zien dat Venlo en omgeving het beste weer heeft. Vooral de piekwaardes; de middagtemperaturen in de zomer, zijn verreweg het hoogste. En dan valt in het Maasdal de wind meestal ook nog weg. Zodat het voor de beleving en het gevoel nog eens een stuk warmer is.
    Dat weerstation kan dus heel vaak voor goedkope promotie zorgen van de wijn en de streek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*