14 mei PlattelandsParlement

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Trefkoele+ in Dalfsen

Ruigedoornstraat 108, Dalfsen

Het platteland verandert nog sneller dan de stad. Actieve bewoners verenigen zich om kansen en uitdagingen op het platteland samen vorm te geven. Op het PlattelandsParlement ontmoeten denkers en doeners elkaar. We gaan in gesprek met landelijke en lokale politici en bestuurders. Het platteland kiest dus positie!  

Omschrijving activiteit

Het PlattelandsParlement is dé plek waar actieve bewoners, beleidsmakers en politici in contact komen met anderen, ideeën opdoen en zich laten inspireren door nieuwe werkwijzen. Ook gaan we in debat over de toekomst van het platteland. We inspireren elkaar over de volgende actuele plattelandsthema’s:

  • Wonen op het platteland: veel ruimte, weinig plek.  
  • Ontmoetingsplekken: accommodaties & voorzieningen dorpsbreed onder de loep.
  • Lokale kracht & noaberschap: het verschil maken doe je zo!
  • Duurzame dorpen delen: samen voor klimaat, gezond voedsel en biodiversiteit.

Dit congres wordt georganiseerd door de Landelijke Vereniging van Kleine Kernen, Provincie Overijssel, Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen.