17 april Webinar 4: Samenwerking en beleidskaders: synergie en uitdagingen
Activiteitendata
- -
- Webinar
Dit afsluitende webinar bespreekt hoe huidige systemen (zoals KPI’s, Kringloopwijzer en certificering) de samenwerking tussen akkerbouwers en veetelers beïnvloeden en hoe deze instrumenten afzonderlijk maar ook gezamenlijk beter (zouden) kunnen worden ingezet.
Tijdens het webinar gaan we op een meer praktische wijze in op de instrumenten met beleidsmakers, pilotleiders en vertegenwoordiging vanuit de (zuivel)industrie.
De deskundigen die aanschuiven zijn:
- Hinke de Groot is projectleider KPI’s Duurzame landbouw bij het Ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur en in die hoedanigheid ook werkzaam bij het programma Doelsturing.
- IJsbrand Snoeij is Manager gebiedsperspectief ReGeNL en via Bureau Land-schap, waar hij eigenaar van is, was hij Projectleider van de GLB pilot Markemodel en (deel)projectleider van de GLB pilot Gebiedsgerichte aanpak. Hij is projectleider van het DAW-impuls project bij het Waterschap Rijn en IJssel. IJsbrand was multifunctioneel boer en bestuurder.
- Jos Verstraten is melkveehouder in het Brabantse Westerbeek en vice-voorzitter van de sectie melkveehouderij binnen LTO Nederland met de portefeuille "bodem en water". Vanuit LTO Melkvee is hij ook bestuurder bij ZuivelNL. Verder is Jos voorzitter van de stuurgroep 'Doorontwikkeling Kringloopwijzer'.
VAB accreditatie
Dit webinar is geaccrediteerd door de VAB. Leerdoelen voor agrarische adviseurs zijn: Wat zijn waardevolle inzichten uit samenwerkingen (PAVEx) en gebiedsaanpak die meegenomen zouden kunnen worden naar KPI’s en doelsturing? Je kunt op het aanmeldformulier aangeven of je lid bent.
Leerdoelen voor agrarische adviseurs: Begrip van de invloed van KPI’s, Kringloopwijzer en certificering op samenwerking. Inzicht in beleidskansen en de rol van adviseurs hierin.
Deelname aan de webinar is gratis, maar aanmelden is verplicht. In het aanmeldformulier kun je alvast een vraag stellen aan de sprekers. Nadat je je aangemeld hebt, ontvang je een link naar het webinar. Via dezelfde link kun je het webinar naderhand ook terugkijken.