Terugblikken en vooruitkijken tijdens conferentie ‘I’m in!’

Informeren, inspireren en input leveren stonden centraal tijdens de online conferentie I’m in! Over POP3 en het nieuwe GLB.

Bijna 900 geïnteresseerden hadden zich ingeschreven voor de webinars, workshops en de talkshow op woensdag 2 en donderdag 3 december 2020.

Terugblik op resultaten en vooruitkijken naar POP3+

Tijdens I’m in! werd teruggeblikt op de resultaten van het huidige Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) en vooruitgeblikt naar POP3+ (2021-2022) en het Nationaal Strategisch Plan voor het nieuwe Europees landbouwbeleid (GLB-NSP, 2023-2027).

Drie boeren presenteren hun POP3-project tijdens talkshow I'm in
Beeld: Marianne Breedijk
Drie boeren presenteren hun POP3-project tijdens talkshow I'm in

Workshops en webinars

Dertien workshops en webinars boden de deelnemers informatie en inspiratie over de invulling van POP3+ en het nieuwe GLB. Bovendien konden zij reageren op de conceptbouwstenen voor het GLB-NSP.

Talkshow I’m in!

389 mensen keken naar de talkshow op donderdag 3 december. De talkshow is inmiddels bijna 1.000 keer teruggekeken via Youtube. Deze duurt 1 uur en 38 minuten. Tijdens de talkshow werd ingegaan op POP3, POP3+ en het nieuwe GLB.

Succesvolle POP3-projecten

Drie agrarisch ondernemers presenteerden aan Jo-Annes de Bat (gedeputeerde van Zeeland en voorzitter van het landsdelig bestuurlijk overleg POP3 en POP3+) en Guido Landheer (directeur Europees, Internationaal en Agro-economisch beleid bij het ministerie van LNV) hun succesvolle POP3-projecten.

Klaas Oevering sprak over agrarisch natuurbeheer, Sebastiaan Bos over korte ketens en Digni van den Dries over de Akker van de toekomst. De video’s zijn binnenkort te vinden op Netwerk Platteland.

Toekomstgericht boeren

Vervolgens keken minister Schouten en gedeputeerde Staghouwer samen met GLB-pilot deelnemer Gerben van Diepen, jonge boerin Evelien Drenth en ecoloog Jochem Sloothaak vooruit naar het nieuwe GLB en toekomstgericht boeren.

Terugkijken en sfeerverslagen

De talkshow en webinars zijn terug te kijken.

Links en korte sfeerverslagen van de workshops en webinars op toekomstGLB