Stem op jouw favoriete plattelandsproject voor de RIA2020!

Volgende week donderdag 25 juni vindt de online uitreiking plaats van de Rural Inspiration Awards 2020 (#RIA2020).

Maar voor het zover is, kun jij je stem uitbrengen op jouw favoriete plattelandsontwikkelingsproject in Europa via dit formulier.

Na het grote succes van vorig jaar organiseert de ENRD (het Europese Netwerk Plattelandsontwikkeling) opnieuw de Rural Inspiration Awards. Elke EU-lidstaat is gevraagd om inspirerende POP3-projecten in te dienen voor deze Award.

Focus op bio-economie en klimaat

Dit jaar ligt de focus op de thema’s bio-economie en klimaat. Ook Nederland heeft een aantal projecten ingezonden, waarvan er uiteindelijk één genomineerd is voor de Rural Inspiration Awards: Brickz: natural soil improver.

Brickz

Het Nederlandse project ‘Brickz: natural soil improver’ is genomineerd in de categorie Bio-economie. Brickz is een natuurlijke grondverbeteraar. De Brickz-blokken worden gemaakt van riviersediment, graszoden en gemaaid gras. Dat zijn reststoffen die vrijkomen bij agrarisch natuurbeheer. Boomkwekers nemen de Brickz-blokken af. Zo ontstaat er een nieuwe lokale korte keten. Bovendien groeien bomen harder dankzij de Brickz-blokken, waardoor er meer CO2 opgeslagen wordt.  

Prijzen door vakjury en publieksprijs

Een vakjury heeft zich over de 71 inzendingen uit 19 lidstaten gebogen en 5 projecten per categorie genomineerd, waaronder het project Brickz. Op 25 juni reikt de vakjury 3 awards uit; 1 per categorie.

Naast de prijzen van de vakjury is er ook een publieksprijs te vergeven. Iedereen die wil kan zijn stem uitbrengen op een van de 15 projecten via dit formulier. Stem jij ook?

Meer info