Vier de zomer in een LEADER-gebied!

De 20 Nederlandse LEADER-gebieden nodigen iedereen uit om deze zomer LEADER-projecten te bezoeken.

In elk gebied zijn de afgelopen jaren prachtige projecten gestart of gerealiseerd. Een groot deel daarvan is te bezoeken of te boeken, zoals logeeraccommodaties, restaurants, musea, boerderijen, winkels, enz. Geïnteresseerd?

Te boeken en bezoeken projecten

Per deelnemend LEADER-gebied vind je hier alle projecten die te boeken en te bezoeken zijn, met informatie over wat er te zien of te doen is. Ook staan er contactgegevens en een link naar een site voor meer informatie.

Zomeractie

Maak bij elk LEADER-project dat je deze zomer bezoekt één of meer foto’s. Plaats deze foto’s (uiteraard nadat je eerst toestemming hebt gevraagd aan de projecteigenaar en mensen op de foto) op de Facebook-pagina ‘Follow the LEADER’ met een kort verhaaltje over je ervaringen.

De beloning

Op 2 oktober vindt de 3e editie van de landelijke LEADER-dag plaats in én vanuit Olst in Overijssel. Het wordt een combinatie van een kleine bijeenkomst in Olst én een online uitzending die vanuit heel Nederland te volgen is.
 
Tijdens de dag wordt er ook teruggekeken op de LEADER-zomer en wordt een prijs uitgereikt aan degene die de meeste (verschillende) LEADER-projecten heeft gepost op de Facebook-pagina. Bonuspunten zijn te verdienen voor elke geposte foto waarop het LEADER-logo te zien is!

Wat is LEADER?

LEADER is onderdeel van het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP). LEADER stimuleert kleinschalige projecten, geïnitieerd vanuit de gemeenschap zelf die van belang zijn voor de regio. LEADER staat voor Liaison Entre Actions de Développement de l'Economie Rurale, vrij vertaald als Samenwerking voor plattelandsontwikkeling. Het doel is om plattelandseconomieën en -gemeenschappen te ondersteunen en zo banen te scheppen en de leefomstandigheden in plattelandsgebieden te verbeteren.

De projecten in het overzicht betreffen zowel projecten die een LEADER-bijdrage hebben ontvangen in de huidige POP-periode als in de voorgaande programmaperioden.

Beeld: Phil Nijhuis