Bijna 2000 innovatieprojecten in EU-database

Op de website van het Servicepoint EIP-Agri is een database te vinden met inmiddels bijna 2000 innovatieprojecten oftewel Operational Groups.

Alle EU-lidstaten hebben de innovatieprojecten uit hun “POP-programma’s” op de projectendatabase van EIP-Agri geplaatst.

Vanuit Nederland staan er 200 projecten op en dat zal nog oplopen naar 300. Ook zijn in de database de Thematic Networks uit het Horizon Europe programma opgenomen.

Waarvoor te gebruiken

De database is voor verschillende doelen te gebruiken.

  • Wie een projectidee of een project in uitvoering heeft kan in de database bekijken of er in de EU al iemand anders met het onderwerp bezig is. Zodat kennis kan worden uitgewisseld of inspiratie kan worden opgedaan voor de verdere uitwerking van het idee.
  • Een boer of adviseur die met een vraag rondloopt kan in de database vinden of er al ergens kennis is opgedaan.
  • De Thematic Networks hebben de opdracht om verbindingen te leggen met de Operational Groups. In de database kunnen ze de projecten vinden die met het betreffende thema bezig zijn.

Zoeken

Door de zoekfunctie te gebruiken kan snel een selectie van projecten worden gemaakt. Er kan gezocht worden op een reeks voorgeprogrammeerde keywords of op woorden die in de projectbeschrijving staan.

Als bijvoorbeeld op het woord 'roses' wordt gezocht komen twee projecten in beeld. Het Limburgse project Garden roses under LED lighting en het Poolse project The cultivation of roses in the horticultural farm in Boguchwala.

Beeld: Valerie Kuypers