LEADER Utrecht Oost lanceert filmpjes van projecten

Het LEADER-gebied Utrecht Oost maakte video’s van twaalf projecten die bijdragen aan de leefbaarheid op het Utrechtse platteland en de dorpen. De korte filmpjes geven een goede impressie van wat de projecten bereikt hebben. Ook dienen zij als inspiratie voor degenen die een nieuw project willen initiëren.

LEADER is onderdeel van het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) en ondersteunt vernieuwende projecten op het platteland, vóór en dóór de samenleving.

Een beeld zegt meer…

In Utrecht Oost hebben een dertigtal projecten subsidie ontvangen vanuit LEADER. Een overzicht staat op de website van LEADER-gebied Utrecht Oost. Onder het motto ‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’, is van een aantal projecten korte filmpjes gemaakt, te zien op YouTube en op de website van LEADER-gebied Utrecht Oost. De video’s geven een mooie impressie van de vernieuwende initiatieven die mogelijk zijn gemaakt door LEADER, de provincie Utrecht, gemeenten en waterschappen.

Vraag LEADER-subsidie aan

Ben je geïnspireerd door de filmpjes en heb je zelf een projectidee? Er is nog steeds LEADER-subsidie beschikbaar in de provincie Utrecht. En ook in een groot aantal andere provincies is het nog mogelijk om LEADER-subsidie aan te vragen. Een uitgebreide beschrijving van de doelstellingen, subsidievoorwaarden en de wijze waarop de subsidie kan worden aangevraagd, is te vinden op de website van LEADER-gebied Utrecht Oost of op de website van je eigen provincie of LEADER-gebied.