Vacature Senior Financieel Adviseur

Het Regiebureau POP is op zoek naar een Senior Financieel Adviseur (schaal 12) die mee gaat helpen bij de uitvoering van het Nationaal Strategisch Plan (NSP) voor het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB).

Je vervult een spilfunctie in het Regiebureau POP en straks de nieuwe Regieorganisatie. Wil jij meer weten over de vacature? Kijk dan op de website Werken voor Nederland. Solliciteren kan tot 28 september 2022.

Wie zoeken we?

Als Financieel Adviseur heb je een brede blik op de financiën; van het analyseren van - Europese en nationale - financiën van het GLB, de verdeling van middelen over de provincies, budgetsturing en notificaties aan de Europese Commissie, maar ook de financiën van het Regiebureau POP / Regieorganisatie zelf.

Je hebt ervaring met financieel advies en kunt een verbinding maken met de inhoud van het werkterrein. In de adviesfunctie is het belangrijk dat je partijen meeneemt, overtuigt en voorstellen doet in lijn met de inhoud. Je bent een vertrouwde en gekende partner in dit complexe veld. Gaat dit over jou? Dan zijn wij op zoek naar jou!

NSP en GLB

Het Nationaal Strategisch Plan (NSP) is de Nederlandse invulling van het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Het NSP is gericht op toekomstbestendig boeren, wat gestimuleerd en gesteund wordt door verscheidene regelingen en instrumenten uit het totale GLB-budget.

In 2023 start een nieuwe programmaperiode voor GLB, waarop het Regiebureau POP zich voorbereidt. Bijna elke dag is de landbouw in het nieuws en het GLB is een belangrijk programma om de boeren te helpen in de transitie naar een duurzaam voedselsysteem. Er is veel Europees geld beschikbaar, zowel voor inkomensondersteuning voor boeren als voor natuur, milieu en klimaat. Deze budgetten gaan naar de boeren en deelnemers aan het GLB via het Rijk en provincies.