Meld je aan voor lezingen over GLB 2023-2027!

Op dinsdag 11 oktober 2022 was de aftrap van een reeks lezingen over het nieuwe Nationaal Strategisch Plan (NSP) voor het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Tijdens elke lezing komt er een ander thema aan bod. De lezingenreeks is bedoeld voor alle beleidsmedewerkers van het Rijk, de provincies en waterschappen die hier meer over willen weten.

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan! Je bent welkom om de online lezingen bij te wonen.

Introductie tot het NSP

De eerste lezing was een algemene introductie tot het NSP, gegeven door Mathijs Sol (provincie Zuid-Holland) en Hans Keulen (beleidscoördinator LNV). Er waren ruim 80 deelnemers aanwezig. Achteraf was er ruimte voor algemene vragen. Antwoorden op zeer specifieke vragen zullen gedurende de komende sessies aan bod komen.

Aankomende lezingen

De lezingen vinden online plaats op dinsdagen van 13:00 tot 14:30 uur. De volgende lezingen zijn bevestigd:

  • 1 november 2022: Samenwerking EIP en kennis
  • 8 november 2022: Samenwerking Integrale gebiedsontwikkeling en Veenweide
  • 15 november 2022: Ecoregelingen en ANLb
  • 22 november 2022: Financiën NSP
  • 29 november 2022: NDM en programmatisch handhaven

Vragen en/of opmerkingen

De agendaverzoeken voor de aankomende lezingen zijn inmiddels verzonden. Voor deelname of overige vragen, opmerkingen en/of suggesties voor mogelijke onderwerpen, kun je een e-mail sturen naar regiebureau@RB.AGRO.nl.