Vacature senior adviseur communicatie Gemeenschappelijk Landbouwbeleid

Een mooie combinatie: op strategisch niveau én uitvoerend werken. Dat kunnen we gerust zeggen over je afwisselende functie als senior adviseur communicatie Gemeenschappelijk Landbouwbeleid in Utrecht.

Wie ben jij?

Je kent het klappen van de zweep op het gebied van communicatie en je weet dus hoe je een boodschap op een aansprekende manier bij diverse doelgroepen onder de aandacht brengt. Ook als de boodschap behoorlijk complex is en je te maken hebt met tegenstrijdige belangen. Met veel gevoel voor de behoefte en beleving van de verschillende partijen en alle omgevingsfactoren die meespelen, kun je een communicatiestrategie verder verbeteren. En je krijgt energie van het zelf organiseren van en deelnemen aan activiteiten waar je een belangrijk verhaal overtuigend en inlevend over het voetlicht helpt brengen en met de betrokkenen in gesprek gaat. Spreekt dit jou aan? Bekijk dan de vacature!

Regieorganisatie GLB

Om de transitie naar een duurzamere landbouw daadwerkelijk te realiseren, loopt vanaf 2023 een omvangrijk programma: het Nationaal Strategisch Plan (NSP). In dit programma is Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid vertaald naar een integrale aanpak voor Nederland. Als senior adviseur geef je samen met een aantal collega’s de communicatiestrategie die rond dit programma is ontwikkeld verder vorm en werk je praktisch mee aan heel diverse communicatieactiviteiten.

Je gaat aan de slag bij de Regieorganisatie GLB. Deze nieuwe programmadirectie van het Rijk en de provincies stuurt onder de paraplu van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) het NSP aan. Een aantal belangrijke doelen van dit programma? Zorgen voor een veerkrachtige landbouw, stimuleren van de sociaaleconomische ontwikkeling van het platteland en het versterken van milieu, klimaat en natuur. Doelen die heel Nederland en natuurlijk vooral onze boeren direct raken.

Wil jij een baan met impact op de transitie op het platteland? Kijk dan op de website Werken voor Nederland. Solliciteren kan tot 24 april 2023.