Even voorstellen: nieuwe medewerkers bij de Regieorganisatie GLB

Regieorganisatie GLB is een nieuwe programmadirectie van het Rijk en de provincies en stuurt onder de paraplu van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) het Nationaal Strategisch Plan (NSP) aan. Sinds de start op 1 januari 2023, is de organisatie flink gegroeid. Met deze rubriek stellen wij onze nieuwe medewerkers voor.

Mathijs Sol

Ik ben Mathijs Sol. In juli 2023 ben ik gestart bij de Regieorganisatie GLB.

Bij de Regieorganisatie GLB houdt ik mij onder andere bezig met de programmering van output- en resultaatindicatoren. Daarbij werk ik intensief samen met de collega’s van de 12 provincies, ministerie van LNV en de waterschappen.

In 2008 ben ik afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam in het staats- en bestuursrecht. Als jurist bij de provincie Noord-Holland betrokken geraakt bij het POP2-programma. In 2015 ben ik overgestapt naar de provincie Zuid-Holland waar ik in 2016 de kans kreeg om het POP3-programma te gaan coördineren binnen de provincie.

Bij het opstellen van het Nationaal Strategisch Plan GLB (NSP)  ben ik vanaf het begin betrokken geweest bij het ontwerpen van de governance structuur en later ook bij het (her)ontwerpen van een aantal (niet-grondgebonden) interventies.

Buiten werktijd vind ik het leuk om met mijn gezin (vrouw en drie kinderen) op pad te gaan. Tot rust kom ik met een goed boek.

Anies Hammouda

Mijn naam is Anies Hammouda. Ik ben sinds 1 augustus werkzaam als communicatiespecialist bij de Regieorganisatie GLB. In het Nationaal Strategisch Plan (NSP) is Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid vertaald naar een integrale aanpak voor Nederland. Als adviseur heb ik een centrale rol in het nóg effectiever maken van dit NSP.

Mijn werkzaamheden zijn daarom dan ook heel divers; dat maakt mijn functie zeer uitdagend. Zo ben ik bijvoorbeeld voorzitter van het kernteam Communicatie. Maar ook hou ik mij bezig met interviews, het redigeren van teksten, het schrijven van communicatieplannen en advies omtrent de optimale inzet van social media.  

Al met al een functie waarin ik als adviseur echt bijdraag aan de communicatie over de transitie van de landbouw.