Meld je project aan voor de EIP-AGRI Innovation Awards 2024

In het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) programma wordt veel geïnnoveerd. Recent is de 3400ste innovatiegroep van start gegaan. Tijd voor een feestje! Om de grote verscheidenheid aan innovatieve projecten en hun prestaties in de afgelopen acht jaar te vieren, organiseert het Europese CAP Network binnenkort ‘EIP-AGRI Operational Groups: Innovation in practice’ conferentie in Portugal.

EIP-AGRI Innovation Awards 2024!

Innoveren wordt ondersteund door samen te werken in ‘European Innovation Partnerships’ (EIP).

Werk je nu aan zo’n project, oftewel ben je een Operational Group, meld je dan aan om kans te maken op de Europese Innovatie award.

Er zijn 6 categorieën:

1. Duurzaam beheer van natuurlijke hulpbronnen in landbouwpraktijken

2. Businessmodellen in voedselvoorzieningsketens

3. Dierenwelzijn en veehouderij

4. Klimaatverandering mitigatie en adaptatie

5. Duurzaam bosbeheer

6. Digitalisering

Neem een kijkje op de awards webpagina om te kijken of je in aanmerking komt voor deelname.

Let op: de deadline is op 8 februari 2024.

De Regieorganisatie GLB kan je ondersteunen in het aanvraagproces. Neem daarvoor contact op met secretariaat@roglb.nl. Eventueel kun je ook direct bij de organisatie terecht voor vragen: award.innovation@eucapnetwork.eu.

Agricultural & Rural Inspiration Award (ARIA) 2023

Elk jaar wordt de Europese Agricultural & Rural Inspiration Award (ARIA) georganiseerd. De EU CAP Network wil hiermee kennisuitwisseling en netwerken tussen belanghebbenden op het platteland bevorderen door voorbeelden van de beste praktijken te presenteren.

Regieorganisatie GLB nomineerde vier Nederlandse projecten, waaronder het project Stadsboerin Doetinchem van Ellen Willems. Stadsboerin Doetinchem heeft de Agricultural & Rural Inspiration Award Popular Vote gewonnen.

Meer informatie over de Stadsboerin Doetinchem in deze video.