Regieorganisatie GLB zoekt nieuwe collega

Jeroen Nagel is adviseur Netwerk bij de Regieorganisatie Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB), de Nederlandse insteek van het Europese Common Agricultural Policy. Deze organisatie houdt overzicht van de uitvoering van dit, met ca. €800Mio/jaar budget,  omvangrijke programma in de Nederlandse landbouw. Jeroen en zijn team zoeken een Senior adviseur Netwerken. Jeroen vertelt over zijn werk en wat zijn toekomstige collega kan verwachten.  

Jeroen: “Ik werk nu ruim een half jaar als adviseur Netwerk, met een focus op kennis & innovatie. Mijn ‘eerste wapenfeit’ was het organiseren van een studiereis naar Brussel, verspreid over 2 dagen met ruim 50 stakeholders uit ons netwerk in gesprek over beleidsuitvoering & ontwikkeling en belangenbehartiging. Erg leuk om zo met veel partijen in contact te komen en te zien welke partijen er zoal actief zijn in deze sector.”

Teamspirit

“Het is een interessante positie in het hele speelveld, omdat we als Regieorganisatie het speelveld omtrent het GLB moeten overzien. En dat doen we vanuit Utrecht met een relatief beperkt groepje, mensen met allemaal uiteenlopende expertises. Dat zorgt ervoor dat we elkaar goed aanvullen en samen een mooi teamgevoel kunnen creëren.”

Genoeg uitdagingen

“Ik vind het leuk om het innovatie-landschap in beeld te brengen, uit te breiden naar nieuwe velden (zoals telen voor biobased bouwen) en te leren wat alle verschillende partijen daarin nu precies doen. En vooral hoe de resultaten uit al dat mooi pionierswerk naar de gangbare praktijk gebracht kunnen worden. Ik krijg er echt energie van als het herhaaldelijk lukt om de juiste verbindingen te creëren door wat we organiseren!”

Benodigde competenties

“We werken vooral aan het leggen van verbindingen in het huidige netwerk, het versterken van bestaande, maar ook nieuwe verbindingen. Het belangrijkste in dit onderdeel van het team is openstaan voor contacten met iedereen uit het netwerk. Handig is het om al enigszins kennis te hebben van wat mensen in de agrarische sector drijft, waar zij aan willen werken en hoe zij dat het liefste doen.”

Oproep aan geïnteresseerden

Voor mensen die na het lezen van dit verhaal geïnteresseerd geraakt zijn, heeft Jeroen een oproep.  “Lijkt het je leuk zelfstandig deel-activiteiten op te pakken en te organiseren? Schroom je tegelijkertijd niet voor brede afstemming van je initiatieven? Solliciteer dan zeker! Als nieuw teamlid zal de focus van je activiteiten liggen bij het helpen van de ruim 30 LEADER-communities in Nederland en de verbinding in het CAP-netwerk te zijn. Daarnaast werken we met elkaar aan de landelijke ‘Werkplaatsen’, bijeenkomsten voor het hele netwerk met wisselende thematische focus.”

Wil je solliciteren op de vacature Senior adviseur Netwerken? Check dan de vacature.