Doe mee met de Agriculture and Rural Inspiration Awards (ARIA) 2024

Zet de eerste stap om op de shortlist te komen of gekroond te worden tot ARIA-winnaar 2024. Maak deel uit van ARIA door je nu aan te melden!

Het thema van deze tweede editie van de Agriculture and Rural Inspiration Awards (ARIA), georganiseerd door het European CAP Network, is 'Empowerment van jonge mensen'. Het doel van de ARIA is de zichtbaarheid van de landbouw en het platteland te vergroten en het laten zien van innovatieve oplossingen.

ARIA 2024

In deze editie zijn er vier thematische categorieën, waarvan drie overeenkomen met de beleidsdoelstellingen van het GLB (Smart & competitive agriculture, Environmental protection and Socio-economic fabric of rural areas) en één over plattelandsjongeren (Rural Youth). Daarnaast reikt de jury dit jaar een speciale prijs uit voor door het GLB gefinancierde inzendingen die specifiek acties voor gendergelijkheid promoten. Tot slot wordt de ‘popular vote’ uitgereikt en beslist via online stemmen.

Inzending projecten

Alle projecten moeten in de periode 2014-2022 door het GLB zijn gefinancierd. De projecten moeten, in de regel, zijn voltooid. Voor inzendingen van lopende projecten moeten deze reeds voldoende gevorderd zijn om het effect of de overdraagbaarheid te kunnen aantonen.


Ideeën voor projecten kunnen tot 30 juni 2024 worden aangedragen bij de Regieorganisatie GLB via secretariaat@roglb.nl. Samen zorgen we ervoor dat het project op een goede manier wordt ingediend voor de prijsvraag. Voor meer informatie en eventuele vragen kun je contact opnemen met Erika Frankhuizen via e.m.frankhuizen@roglb.nl.