Oproep aan landbouwers en landbouworganisaties: Doe mee aan een enquête over vereenvoudiging

Hoeveel tijd zijn landbouwers kwijt aan administratieve taken? Hoe bereiden ze een aanvraag binnen het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) voor? Hoe zien ze de complexiteit van de verschillende procedures? De Europese Commissie heeft in maart een raadpleging geopend. Reageren kan nog tot en met 8 april.

De Europese Commissie wil middels een enquête rechtstreeks de bezorgdheden van de landbouwers in de EU verzamelen, in navolging van de protesten en vele vragen van landbouworganisaties en boeren. Het is een kans om als land- of tuinbouwer en sector rechtstreekse feedback over de administratieve moeilijkheden op het bedrijf door te geven. De enquête is online en in het Nederlands in te vullen en loopt tot en met 8 april. Het duurt 20 minuten om deze in te vullen. 

Aanvullende informatie

Aanvullende informatie over de raadpleging is hier te vinden. De voorlopige resultaten zullen al in april worden gepresenteerd. Tegelijkertijd zullen interviews met landbouworganisaties worden georganiseerd om een totaalbeeld te krijgen.