Nederlandse innovatie 'Colorado Beetle Catcher' winnaar EIP-AGRI Innovation Awards

Colorado Beetle Catcher is in de prijzen gevallen bij de EIP-AGRI Innovation Awards. Voor deze award waren er 7 prijzen te verdelen. Een winnaar voor elke van de 6 categorieën. En een publieksprijs. Wij feliciteren de winnaars met hun welverdiende award!

Op 7 mei zijn de winnaars van de EIP-AGRI Innovation Awards bekend gemaakt.

Colorado Beetle Catcher: duurzame machinale plaagbestrijding

In de categorie ‘Duurzame inzet van natuurlijke hulpbronnen in de landbouw’ werd de Nederlandse innovatie ‘Colorado Beetle Catcher’ de winnaar. 

Binnen dit project werken boeren, ontwerpers en technici samen, om een mechanische plaagbestrijdingsmachine te ontwikkelen en te testen. Deze machine maakt gebruik van het natuurlijke gedrag van de Coloradokever. En vangt ze op een selectieve en duurzame manier. Het gebruik van deze machine vermindert de noodzaak, om chemisch tegen deze kevers te strijden.

Vergroot afbeelding Trekker rijdt met de Colorado Beetle Catcher
Testrit met de Colorado Beetle Catcher

Categorieën: van dierwelzijn tot digitalisering

Voor de awards van dit jaar bestonden 6 categorieën. Binnen elke categorie was er een winnaar. Een zevende prijs is uitgereikt aan de 'publieksfavoriet'.

Bekijk binnenkort alle winnaars van de 6 categorieën op de website van EU CAP Network.

Over de EIP-AGRI Innovation Awards

Sinds de oprichting van EIP-AGRI in 2012 hebben meer dan 3.400 Operationele Groepen (OG's) met hun innovaties bijgedragen aan meer productiviteit en duurzaamheid van landbouw en bosbouw in de EU.

Om de grote verscheidenheid aan innovatieve projecten en hun prestaties een podium te geven, organiseert het EU CAP Netwerk jaarlijks de EIP-AGRI Innovation Awards.

Het belangrijkste doel van deze awards is om de veelbelovende projecten te erkennen. En deze te belonen voor hun innovaties waarmee ze oplossingen, producten en processen hebben ontwikkeld.