Henk Reinen nieuwe directeur Regiebureau POP

Henk Reinen is vanaf 1 november 2021 de nieuwe directeur van het Regiebureau POP. De medewerkers van het Regiebureau zijn verheugd met zijn benoeming.

Henk Reinen over zijn nieuwe functie: “De afgelopen jaren heb ik met veel bevlogen mensen aan belangrijke thema’s mogen werken. Ik heb hier mijn rol als leidinggevende verder kunnen ontwikkelen. Het Regiebureau POP heeft een belangrijke rol in de ontwikkeling van het platteland en in maatschappelijke thema’s, zoals klimaat, stikstof en economische ontwikkelingen. Ik zie ernaar uit als directeur met de bevlogen medewerkers van het bureau hieraan te werken, maar ook met hen samen te werken aan de doorontwikkeling van het bureau en de functie in het landbouwbeleid.”

Henk Reinen werkt sinds 2017 als MT-lid bij de directie Maatschappelijke Ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Vanaf 2020 is hij plaatsvervangend directeur. Daarvoor was hij MT-lid bij de directie Voeding Gezondheidsbescherming en Preventie bij VWS en was hij 20 jaar werkzaam bij het RIVM.

Henk Reinen is gepromoveerd natuurkundige en studeerde aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Hij volgt Ger de Peuter op die het Regiebureau POP sinds 1 juli 2021 heeft verlaten als directeur.