Digitaal themanummer ‘Voedsel en gezondheid’ is uit!

Met veel genoegen presenteert het Regiebureau POP het digitale themanummer ‘Voedsel en Gezondheid’! Deze special is de tiende in de reeks en het eerste themanummer van 2022. In deze uitgave staan allerlei verhalen en interviews over voedsel en gezondheid centraal, waaronder vijf POP3-projecten.

Voedsel en gezondheid is een onderwerp dat steeds meer in de belangstelling komt. Kun je aantonen dat het ene product gezonder is dan het andere? En wat doet vers voedsel voor de gezondheid van mensen, bijvoorbeeld in zorginstellingen? De relatie tussen voedsel en gezondheid blijkt complex. Niet alleen door universiteiten en hogescholen, maar ook in diverse POP3-projecten wordt hiernaar onderzoek gedaan.

De interesse in het thema groeit. We hopen initiatiefnemers met het themanummer te inspireren om voedsel en gezondheid in het kader van het nieuwe GLB-programma op te pakken. Ook dan zijn er weer volop mogelijkheden voor innovatie-, kennis- en LEADER-projecten.

Inspiratie en ervaringen delen

Het volgende themanummer gaat over gebiedsgericht werken. Wil je jouw POP-project in het volgende themanummer terugzien? Of wil je zelf een bijdrage leveren aan het nummer over gebiedsgericht werken? Neem dan contact op met het Regiebureau POP.

Over de themanummers

Naast de reguliere Nieuwsbrief Netwerk Platteland maakt het Regiebureau POP themanummers. Hiermee brengen we projecten in beeld, die subsidie ontvangen vanuit het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3). Net als de eerdere specials heeft het Regiebureau POP deze uitgave ‘Voedsel en gezondheid’ gemaakt in samenwerking met de netwerkpartners.

Met onze themanummers willen we laten zien hoe het POP3 bijdraagt aan maatschappelijke onderwerpen door een selectie van projecten in de schijnwerpers te zetten. Naast de interessante inhoud, willen we het eerlijke verhaal vertellen achter verschillende projecten. Niet alleen het succes, maar juist de weg ernaartoe en de hobbels die zijn genomen.