Werkbezoek melkveehouderij in het Utrechtse Werkhoven

Om een goed beeld te hebben van wat er speelt in de agrarische sector, zijn een aantal collega’s van de Regieorganisatie GLB op werkbezoek geweest op het bedrijf van Aleid Blitterswijk in Werkhoven. Aleid werkt op zijn bedrijf aan de omslag naar een duurzame melkveehouderij met vers gras en hooi, in plaats van kuilgras en veel krachtvoer.

 

Adviseur Wim de Hoop gaf uitleg over de aanpak van het bedrijf. Ook vertelde Wim over het netwerk van gelijkgestemde melkveehouders, de hooischuur gebaseerd op Oostenrijks model en over het unieke kaasmerk Uut Hooi Kaas dat op de markt is gezet. De kennis om te innoveren haalt ondernemer Aleid o.a. uit Oostenrijk (de hooischuur) en Frankrijk (de ureum meter). 

Ook gingen we in gesprek met Wim over de rol van adviseurs. Wim is voorstander van innovatie vanuit de praktijk. Hij vindt dat de samenwerking tussen praktijk, innovatie en universiteiten nog beter kan. De Regieorganisatie GLB voert ook gesprekken met diverse onderwijsinstellingen om hun meer te betrekken bij het GLB programma. Hierover binnenkort meer.

Wil je ook in gesprek met adviseurs en andere stakeholders op agrarisch gebied? Kom dan op 30 november naar het Marktplein van de Werkplaats Netwerk Platteland, daar is de Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs aanwezig.