Nieuwsbrief Netwerk Platteland december 2022

Beste netwerkpartner,

We sluiten het jaar af met een korte nieuwsbrief.

Op 20 december ben je van harte welkom bij de GLB-lezing over investeringen. Het Regiebureau POP organiseerde de afgelopen maanden, in samenwerking met netwerkpartners, diverse lezingen over het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB 23-27).

Verder lees je over de POP3+ Investeringsregeling die nationaal is opengesteld.

Tot slot wijzen we je op de samenvatting van het Nationaal Strategisch Plan (NSP). Het document is logischer van opbouw en een stuk minder lijvig dan het officiële NSP dat onlangs goedgekeurd is in Brussel. Wellicht vind je de tijd om de samenvatting van het NSP onder de kerstboom te lezen.

Voor nu rest ons niets anders dan je fijne kerstdagen en een mooi nieuwjaar toe te wensen, waarin we als Regieorganisatie GLB graag weer met je samenwerken.

Veel leesplezier!

Vriendelijke groeten van de medewerkers van het Regiebureau POP

Goedkeuring en samenvatting Nationaal Strategisch Plan

De Europese Commissie in Brussel heeft 13 december 2022 het Nationaal Strategisch Plan (NSP), de Nederlandse invulling van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB), definitief goedgekeurd. Boeren hebben nu zekerheid dat ze subsidies kunnen krijgen voor verduurzaming van hun bedrijf. Een samenvatting van het GLB-NSP staat op de website Netwerk Platteland.

Goedkeuring en samenvatting Nationaal Strategisch Plan

Koeien in de mist in weiland
Beeld: ©Arno Prijs

POP3+ investeringsregeling opengesteld

Van 1 december 2022 tot en met 31 januari 2023 is de (nationale) Investeringsregeling POP3+ 2022 opengesteld. Deze Investeringsregeling is bedoeld om ondernemers te stimuleren om duurzame investeringen in hun bedrijf te doen.

POP3+ investeringsregeling opengesteld

Precisiebemester