Nieuwsbrief Netwerk Platteland april 2023

Beste netwerkpartner,

In de april-editie van de nieuwsbrief wijzen wij je op een job-alert. De Regieorganisatie GLB is op zoek naar een senior adviseur communicatie Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Bekijk de website Werken voor Nederland voor meer informatie. Solliciteren kan tot 24 april 2023.

Verder lees je over de Werkplaats Netwerk Platteland, die samen met het Nieuwe Netwerk op 8 juni wordt georganiseerd in Hilversum. De werkplaats is de fysieke bijeenkomst van het Netwerk Platteland. Dit keer staat de gebiedsgerichte aanpak centraal. Laat je interesse in deze dag via het formulier weten.

Ook lees je over de Werksessie ‘GLB-interventies en Integrale gebiedsontwikkeling’ die op 4 april in Nijkerk heeft plaatsgevonden om ervaring op te doen met de inzet van GLB-interventies in gebiedsprocessen.

Verder is er een bericht over de prijsvraag voor POP3/GLB-projecten die wordt georganiseerd door het European CAP Network. De titel van deze Europese prijsvraag is Agriculture and Rural Inspiration Awards (ARIA).

Tot slot, lees je meer over de ‘good practice workshop’ die de Europese Evaluation Helpdesk heeft georganiseerd op 30 en 31 maart in Praag.

Veel leesplezier!

Vriendelijke groeten van de medewerkers van het Regieorganisatie GLB

Save the date: Werkplaats Gebiedsgerichte aanpak 8 juni

Op donderdag 8 juni 2023 organiseert de Regieorganisatie GLB samen met het Nieuwe Netwerk, de eerste Werkplaats Netwerk Platteland. De werkplaats is de fysieke bijeenkomst van het Netwerk Platteland. Deze staat dit keer in het teken van de gebiedsgerichte aanpak. 

Save the date: Werkplaats Gebiedsgerichte aanpak 8 juni

Appingedam

Werksessie ‘GLB-interventies en Integrale gebiedsontwikkeling’

Op 4 april hebben ca. 70 personen deelgenomen aan de werksessie ‘GLB-interventies en Integrale gebiedsontwikkeling’ om ervaring op te doen met de inzet van GLB-interventies in gebiedsprocessen.

Werksessie ‘GLB-interventies en Integrale gebiedsontwikkeling’

Groepje mensen leunend over tafel tijdens werksessie

Agriculture and Rural Inspiration Awards (ARIA) 2023

Ieder jaar organiseert het European CAP Network een prijsvraag voor POP3/GLB-projecten. De titel van deze Europese prijsvraag is Agriculture and Rural Inspiration Awards (ARIA). De ARIA is gericht op good practice projecten. Er kunnen projecten worden ingediend voor 4 categorieën.

Agriculture and Rural Inspiration Awards (ARIA) 2023

logo Agricultural & Rural Inspiration Awards

Good Practice Workshop: Het opstellen van een evaluatieplan

Op 30 en 31 maart werd in Praag een ‘good practice workshop’ georganiseerd door de Europese Evaluation Helpdesk. Het onderwerp van de workshop was het ontwerpen van goede evaluatieplannen voor het nieuwe GLB.

Good Practice Workshop: Het opstellen van een evaluatieplan

Groepsfoto