Nieuwsbrief Netwerk Platteland februari 2024

Beste netwerkpartner,

We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan de derde Werkplaats van het Netwerk Platteland: Groenblauwe diensten als verdienmodel voor de boer, landbouw én natuur! Deze vindt plaats op 30 mei in Wildlands Adventure Zoo, Emmen. Wil je als eerste een seintje ontvangen wanneer de aanmelding opent? Laat dan even je e-mailadres achter via het interesseformulier.

In deze nieuwsbrief lees je over de startdag LEADER. Onze Rijkstrainee Janita van der Veen vertelt in een interview wat zij deed om deze dag tot een succes te maken. Ook interviewen we Ingrid Voncken. Zij was aanwezig als deelnemer bij de startdag LEADER en vertelt wat ze meeneemt. De vele mogelijkheden van LEADER geven haar enorm veel energie.

Tot slot lees je over Jeroen Nagel. Als adviseur Netwerk focust hij op kennis & innovatie. Jeroen vertelt over zijn werk en wat zijn toekomstige collega kan verwachten. Ken jij iemand die past bij deze functie, stuur de vacature dan snel door, want de sluitingsdatum is 1 maart! 

Veel leesplezier!

Vriendelijke groeten van de medewerkers van de Regieorganisatie GLB

Save the date - werkplaats Netwerk Platteland – 30 mei 2024

De biodiversiteit in Nederland moet verbeteren. Dit biedt economische en ecologische uitdagingen. Maar tegelijkertijd biedt dit ook kansen voor natuur, landbouw en de verdienmodellen van boerenbedrijven. Tijdens de derde Werkplaats Netwerk Platteland op 30 mei 2024 is ‘Groenblauwe diensten als verdienmodel’ het thema.

Save the date - werkplaats Netwerk Platteland – 30 mei 2024

“De vele mogelijkheden van LEADER geven mij enorm veel energie.”

LEADER (Liaison Entre Actions de Développement de l'Économie Rurale) is een belangrijk onderdeel van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) van de Europese Unie. LEADER richt zich op het stimuleren van duurzame ontwikkeling in plattelandsgebieden, door middel van bottom-up benaderingen. LEADER legt de nadruk op lokale actie, gemeenschapsbetrokkenheid en het ontsluiten van het potentieel van plattelandsgebieden. Op 9 februari was Ingrid Voncken aanwezig bij de startdag LEADER in Assen. Ingrid vertelt wat ze meeneemt van deze startdag.

“De vele mogelijkheden van LEADER geven mij enorm veel energie.”

Hoge opkomst bij Startdag LEADER: Rijkstrainee Janita blikt met trots terug

Janita van der Veen was het afgelopen halfjaar werkzaam als Rijkstrainee bij de Regieorganisatie GLB.  Onderdeel van haar takenpakket was het mede organiseren van de LEADER startdag op vrijdag 9 februari in Assen. Janita vertelt wat zij deed om deze dag tot een succes te maken.

Hoge opkomst bij Startdag LEADER: Rijkstrainee Janita blikt met trots terug

Regieorganisatie GLB zoekt nieuwe collega

Jeroen Nagel is adviseur Netwerk bij de Regieorganisatie Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB), de Nederlandse insteek van het Europese Common Agricultural Policy. Deze organisatie houdt overzicht van de uitvoering van dit, met ca. €800Mio/jaar budget,  omvangrijke programma in de Nederlandse landbouw. Jeroen en zijn team zoeken een Senior adviseur Netwerken. Jeroen vertelt over zijn werk en wat zijn toekomstige collega kan verwachten.  

Regieorganisatie GLB zoekt nieuwe collega