Nieuwsbrief Netwerk Platteland april 2022

Beste netwerkpartner,

In de aprileditie van de nieuwsbrief wijzen we je graag op diverse (online) bijeenkomsten van netwerkpartners. Je vindt ze in onze Agenda op Netwerk Platteland. Zo organiseert Nutri2Cycle een webinarreeks (in het Engels) over co2-recycling, kun je deelnemen aan het PlattelandsParlement en ben je uitgenodigd voor een Symposium over local empowerment in de Duits/Nederlandse grensregio’s.

Ook is er een vacature-alert! Het Regiebureau POP is op zoek naar een communicatieadviseur (schaal 10/11) met passie voor online media en platteland. Iets voor jou of voor iemand uit je netwerk? Reageren kan tot 25 april 2022! Meer informatie over de vacature staat op de website Werken voor Nederland.

Verder lees je in deze nieuwsbrief over de opbrengst uit de webinars over het Agrarisch Kennis- en Innovatiesysteem (AKIS) die het Regiebureau POP met anderen organiseerde. Je kunt de webinars terugkijken op het YouTube-kanaal van Netwerk Platteland. Presentaties en verslagen staan op de website Netwerk Platteland.

Ook is er nog een berichtje over nieuwe openstellingen POP3+ op het gebied van samenwerking en investeringen. En tot slot doen we een oproep namens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) aan agrarisch ondernemers om mee te doen met de pilot Simulatietool, een hulpmiddel om te bekijken welke eco-activiteiten van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) interessant kunnen zijn voor jouw bedrijf.

Veel leesplezier!

Vriendelijke groeten van de medewerkers van het Regiebureau POP

Word jij onze nieuwe communicatie-collega?

Het Regiebureau POP is op zoek naar een communicatieadviseur (schaal 10/11) met passie voor online media en platteland. Is dat iets voor jou? Reageer dan snel!

Word jij onze nieuwe communicatie-collega?

Blauw vak met witte letters tekst Job alert

Pilot Simulatietool eco-regelingen voor agrarisch ondernemers

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) roept agrarisch ondernemers op om mee te doen met de pilot Simulatietool. De pilot start in mei 2022. De Simulatietool is een hulpmiddel. Met de tool kun je als agrarisch ondernemer kijken welke eco-activiteiten van het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) bij je bedrijfsvoering passen en hoe je niet-productieve grond kunt inzetten voor je bedrijf.

Pilot Simulatietool eco-regelingen voor agrarisch ondernemers

Koe lopend op pad tussen weilanden

Webinars Agrarisch Kennis- en Innovatiesysteem (AKIS) gemist?

De ontwikkeling van kennis en innovaties en de doorstroming naar de praktijk is van groot belang voor een toekomstbestendige landbouw in Nederland. Daarmee kan de boer inspelen op de maatschappelijke uitdagingen en een goede boterham verdienen. Maar hoe werkt dat systeem in Nederland, waar zitten de zwakke punten en hoe kan dat verbeterd worden? In drie webinars ‘AKIS, wat is het?’ hebben de deelnemers hier verhalen over gehoord en zijn met elkaar in gesprek gegaan.

Webinars Agrarisch Kennis- en Innovatiesysteem (AKIS) gemist?

2 mannen op hun knieën op een stuk strokenteelt land

Gebruik van kennis en innovaties op het boerenerf

De ontwikkeling van kennis en innovaties en de doorstroming naar de landbouwpraktijk is van groot belang. Daarmee kan de boer inspelen op de maatschappelijke uitdagingen en een goede boterham verdienen. Maar hoe werkt dat systeem in Nederland, waar zitten de zwakke punten en hoe kan dat verbeterd worden?

Gebruik van kennis en innovaties op het boerenerf

Afbeelding met verbindingen in het onderwijs